Betala med autogiro

dreamstime s 21668533 min e1495654272820 - Betala med autogiro

När du väl hittat den rätta bland nätets alla billiga bilförsäkringar kanske du funderar lite över hur du ska betala din premie. Här vill vi passa på att informera om ett smart och smidigt alternativ när det kommer till just betalningen, nämligen autogiro. Ja, du kan faktiskt betala din bilförsäkring med hjälp av autogiro.

Är du ny inför detta begrepp kanske du inte har någon aning om vad vi pratar om. I denna artikel ska vi titta närmare på just autogiro och hur du kan betala din bilförsäkring med hjälp av det. Vi ska dessutom lista fördelarna med att använda autogiro. Faktum är att det kan spara dig en hel del pengar.

Vad är autogiro?

Autogiro är en tjänst som Bankgirot erbjuder. Många försäkringsbolag samarbetar med Bankgirot och därför är autogiro ett alternativ. Denna tjänst fungerar på så vis att den automatiskt drar pengar ifrån ditt konto på förfallodatumet. Du behöver med andra ord inte lyfta så mycket som ett finger. Det enda du behöver göra är att se till att det finns pengar på kontot den dag som betalningen ska dras.

På ditt kontoutdrag kan du därefter enkelt hålla koll på när betalningen gjort, vart den har gått samt hur mycket som har dragits. Dina betalningar kommer alltid att komma in i tid och du behöver inte oroa dig för bortglömda räkningar. Dessutom slipper du betala onödiga påminnelseavgifter.

Autogiro – inte alltid ett alternativ

Nu kanske du tänker ”Oj, så smart, varför har jag inte använt autogiro på alla mina räkningar?”. Tyvärr är detta inte en möjlighet, utan autogiro fungerar endast vid vissa typer av betalningar. Betalningarna måste nämligen vara återkommande och ha exakt samma belopp varje månad. Du kan med andra ord inte betala räkningar vars belopp varierar ifrån månad till månad. Det går heller inte att betala enstaka räkningar med autogiro.

Detta innebär att autogiro är ett bra alternativ vid exempelvis prenumerationer, hyror eller andra fasta avgifter. Eftersom din premie på bilförsäkringen oftast är fast fungerar alltså autogiro även för vissa bilförsäkringspremier.

Fördelarna med autogiro

Vi har redan snuddat vid några av de många fördelarna med att betala bilförsäkring med autogiro. I detta stycke kommer vi att gå igenom ytterligare några fördelar med denna smidiga tjänst.

  • Genom att månadsvis betala din bilförsäkringspremie med autogiro kommer dina försäkringskostnader bli jämt fördelade över året.
  • Du behöver aldrig mer oroa dig för att betalningen ska komma in i tid. Autogirot sköter detta automatiskt och det enda du behöver göra är att hålla ett öga på ditt konto. Pengarna kan nämligen inte dras om det inte finns täckning på kontot.
  • Du slipper betala onödiga påminnelseavgifter vid försenade betalningar.
  • Jobbiga pappersräkningar är ett minne blott. Dels slipper du tappa bort dem, du slipper betala för aviavgifter och dessutom är autogiro snällare mot miljön.
  • Du minskar risken för att åka på betalningsanmärkningar. Detta eftersom du får mindre räkningar att hålla reda på och dessutom kommer alla dina betalningar göras i tid varje månad.

Kommentarer inaktiverade.

Topp 3 företag
Svedea
svedea company min e1495630050883 9e90f7c8bc3e322425ae1a434ac3c0d3 - Svedea

9 av 10 rekommenderar oss

Billigare bilförsäkring för dig som bor i villa

Läs mer om Svedea
Moderna
mordena company - Moderna

Topprankade försäkringsprodukter

Få upp till 20% rabatt

Läs mer om Moderna:
Länsförsäkringar
lansforsakringar company e1495630272676 2231e65ce4fcfcafac13ad63a6852677 - Länsförsäkringar

Ingår allriskskydd

Vi försäkrar var tredje personbil i Sverige

Läs mer om Länsförsäkringar