Billigare bilförsäkring

dreamstime s 8989880 min e1495875087153 - Billigare bilförsäkring

De flesta bilägare är ute efter så billiga bilförsäkringar som möjligt. Detta är trots allt inte så konstigt, varför betala mer än vad man egentligen behöver? Faktum är att du numera kan hitta bra bilförsäkringar med billiga premier, så länge du lägger ner lite extra tid på att jämföra olika försäkringsbolag. Det är just detta du kan få hjälp med hos oss på Dinbilförsäkring.se.

Dock finns det andra saker du kan göra för att sänka din försäkringspremie och därmed få en billigare bilförsäkring. I denna artikel ska vi lista våra allra bästa tips på hur du kan få en riktigt billig bilförsäkring.

Så kan du sänka din försäkringspremie

Förvara bilen i ett låst garage

Har du tillgång till ett garage? Om ja, bör du nämna detta i samband med att du tecknar en bilförsäkring. Att parkera bilen i ett låst garage när du inte använder den kan nämligen sänka din premie avsevärt. Detta eftersom risken för inbrott och stöld minskar. Se dock till att garaget och bilen verkligen är låsta, annars kan din ersättning bli lidande om du skulle drabbas av inbrott eller skadegörelse.

Använd ett godkänt billarm

Även ett godkänt billarm minskar risken för inbrott i din bil, vilket därmed också kan innebära en sänkt premie. Låt installera ett bra billarm och nämn detta till ditt försäkringsbolag i samband med att du tecknar en bilförsäkring. Här kan du nämligen spara en hel del pengar.

Sparsamt körande kan sänka premien

Fundera över hur mycket du kommer att köra bilen och gör en uppskattning av bilens körsträcka. Detta eftersom premien blir dyrare ju mer du kör. Var därför realistisk när du gör denna uppskattning, eftersom en överdriven mängd mil kan höja din premie. Tänk även på att en allt för kort körsträcka kan påverka din ersättning om det till exempel skulle ske en olycka.

Högre självrisk, lägre premie

Har du råd att betala en högre självrisk om något mot all förmodan skulle hända? I så fall kan du få betala en lägre premie på din bilförsäkring. Dock bör du först och främst fundera över hur mycket du har råd att betala, samt hur mycket du faktiskt har lust att betala om du skulle vara med om en olycka.

Känner du att det är rimligt att betala en lite större summa om olyckan skulle vara framme, bör du såklart göra det. Då kan du nämligen sänka din försäkringspremie en hel del.

Flera försäkringar hos samma bolag

Många försäkringsbolag erbjuder fördelaktiga rabatter om man väljer att samla alla försäkringar hos dem. Tecknar du till exempel en hemförsäkring kan du få 10 % rabatt på din bilförsäkring. Med andra ord kan du spara en hel del pengar genom att endast använda dig av samma försäkringsbolag. Se över om du har möjlighet att flytta över dina försäkringar, men jämför bolagens villkor noggrant innan du skriver på något.

Kommentarer inaktiverade.

Topp 3 företag
Svedea
svedea company min e1495630050883 9e90f7c8bc3e322425ae1a434ac3c0d3 - Svedea

9 av 10 rekommenderar oss

Billigare bilförsäkring för dig som bor i villa

Läs mer om Svedea
Moderna
mordena company - Moderna

Topprankade försäkringsprodukter

Få upp till 20% rabatt

Läs mer om Moderna:
Länsförsäkringar
lansforsakringar company e1495630272676 2231e65ce4fcfcafac13ad63a6852677 - Länsförsäkringar

Ingår allriskskydd

Vi försäkrar var tredje personbil i Sverige

Läs mer om Länsförsäkringar