Tilläggsförsäkringar

deer 1231344 1280 min e1495875045380 - Tilläggsförsäkringar

Tecknar du en helförsäkring är din du och din bil skyddade mot det mesta. Dock finns det även en hel del fina tilläggsförsäkringar där ute som kan vara ett bra komplement till exempelvis en halvförsäkring. Visst kan de kosta lite extra pengar varje år, men i många fall kan de vara värda det. Det en hel del olika tilläggsförsäkringar att välja mellan där ute och de kan skilja dig en del mellan olika försäkringsbolag.

I denna artikel ska vi titta lite närmare på några av de allra vanligaste tilläggsförsäkringarna när det gäller bilförsäkringar. Vi vill ge dig så mycket kunskap vi kan gällande olika alternativ så att du enkelt ska kunna jämföra dig fram bland nätets billiga bilförsäkringar.

Allriskförsäkring – vid oförutsedda skador

En allriskförsäkring för en bil fungerar ungefär på samma sätt som en drulleförsäkring. Allriskförsäkringen ger dig helt enkelt ersättning för oförutsedda och plötsliga skador på eller i din bil. Det kan till exempel röra sig om skador på bilklädseln, borttappade nycklar eller om du skulle tanka med fel drivmedel. Den ger även ersättning om du skulle råka skada biltaket vid till exempel lastning.

En allriskförsäkring kan med andra ord vara väldigt tacksamt om något av ovanstående skulle inträffa.

Assistansförsäkring – om du är i behov av bärgning

Assistansförsäkringen erbjuder assistans om du till exempel fått punktering, bensinstopp eller om du av andra rimliga skäl inte kan fortsätta köra din bil. Oftast kommer assistansen och hjälper dig redan inom en timme. I försäkringen ingår även assistans utomlands, under förutsättning att landet du befinner dig omfattas av ett grönt kort. Detta gör dock de flesta länder inom Europa. Är du utomlands kan du räkna med att få hjälp inom 4 timmar.

En assistansförsäkring är ett mycket bra komplement till din bilförsäkring. Med denna försäkring kan du alltid känna dig trygg, även om du skulle drabbas av driftstopp. Dessutom kräver denna försäkring ingen självrisk och assistans erbjuds alla dagar i veckan, dygnet runt.

Hyrbilsförsäkring – om din egna bil behöver lagas

En hyrbilsförsäkring ger dig ersättning för en hyrbil om din egna bil skulle behöva lämnas in på reparation. För många är detta en väldigt uppskattad försäkring eftersom man får tillgång till en bil under den tid som den egna bilen lagas. Därmed slipper man anpassa sig efter till exempel lokaltrafik och man behåller sin frihet.

Vanligtvis får man upp till 75 % ersättning för hyrbilens dygns- och kilometerkostnad. Dock gäller denna ersättning endast i 60 dagar. Dock brukar de flesta bilreparationer inte ta längre tid än det.

Djurkollisionsförsäkring – för dig som kör på landsväg

Detta tillägg rekommenderas starkt för dig som främst kör på landsvägar, eftersom risken för djurkollisioner är extra hög där. Skulle du ha denna tilläggsförsäkring och kollidera med ett djur så kan din självrisk antingen reduceras eller elimineras. Detta innebär alltså att all skada som djuret orsakat på din bil åtgärdas till en mycket låg eller helt utan självrisk. Vanliga skador vid kollisioner med djur är vagn- och maskinskador samt krossade framrutor.

Kommentarer inaktiverade.

Topp 3 företag
Svedea
svedea company min e1495630050883 9e90f7c8bc3e322425ae1a434ac3c0d3 - Svedea

9 av 10 rekommenderar oss

Billigare bilförsäkring för dig som bor i villa

Läs mer om Svedea
Moderna
mordena company - Moderna

Topprankade försäkringsprodukter

Få upp till 20% rabatt

Läs mer om Moderna:
Länsförsäkringar
lansforsakringar company e1495630272676 2231e65ce4fcfcafac13ad63a6852677 - Länsförsäkringar

Ingår allriskskydd

Vi försäkrar var tredje personbil i Sverige

Läs mer om Länsförsäkringar